بسیار پیش آمده است برای بسیاری از ایرانیان که جشن کریسمس را با جشن سال نو اشتباه بگیرند!

برخی می پندارند کریسمس همان سال نوی میلادی ست و انگار مقدمه آن است. اما واقعیت این است این دو ربطی به هم ندارند!

کریسمس برای اکثر مسیحیان دنیا در ۲۵ دسامبر است. یعنی پنج روز پیش از اول ژانویه و آغاز سال نو. این فاصله چند روزه بین این دو مناسبت مهم برای بعضی این تصور را ایجاد کرده است که شاید این دو به هم مربوط هستند.

نکته جالب برای ما ایرانیان آن است که هموطنان ارمنی ما روز دیگری برای کریسمس دارند. آن ها ششم ژانویه یعنی حدود یک هفته دیگر کریسمس را جشن می گیرند.

اما اگرچه کریسمس مناسبتی مربوط به مسیحیان است بسیاری سعی می کنند در جشن های مربوط به آن مشارکت داشته باشند. خب ایرادی ندارد. باید هر بهانه ای برای جشن و شادی را پاس داشت؛ فارغ از اینکه برآمده از این سنت است یا برخاسته از آن فرهنگ!

ولی سال نو را نمی توان دیگر تنها متعلق به غربی ها و مسیحیان دانست!

اکنون بسیاری از کشورها از تقویم میلادی استفاده می کنند و آن را تقویم رسمی خود قرار داده اند. در دنیای به هم پیوسته امروز این مساله یک ضرورت به نظر می رسد.

اگرچه کشور ما ایران به واسطه حاکمیت جمهوری اسلامی مدام سعی می کند ساز ناکوک دنیا باشند و حتی تعطیلی های هفتگی اش هم با دنیا تفاوت دارد اما ایرانیانی هم هستند که سال نوی میلادی را به هم تبریک بگویند.

چندین میلیون ایرانی در خارج از مرزهای ایران زندگی می‌کنند و تقویم میلادی برایشان هم اندازه تقویم شمسی در زندگی شان اهمیت پیدا کرده است.

اگرچه هیچ چیز برای ما جای نوروز را نمی‌گیرد اما چه جای ایراد اگر سال جدید میلادی را خصوصا به آنان شادباش بگوییم!

.من سال جدید میلادی را به همه ایرانیان تبریک می گویم و آرزو می‌کنم در سال جدید نزاع‌ها کمتر شوند و چتر صلح گستردگی بیشتری بگیرد. به امید آنکه هیچ کودکی از گرسنگی جان خود را از دست ندهد و هیچ مادری در غم از دست دادن جوان خود نگرید. به امید آنکه هیچ خانه‌ای بر سر هیچ مردمی خراب نشود و هیچ سفره‌ای بی‌بهره از آب و نان نباشد. به امید آنکه هیچ کس به جرم باور و عقیده شکنجه نشود و زندانی نگردد و البته به امید آنکه هیچ دیکتاتور و مستبدی هم روی خوش به خود نبیند!



مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها